Bomboane cu fulgi de porumb
BOMBOANE CU FULGI
INGREDIENTE: (pentru aprox. 50 de buc.)
200 g fulgi de porumb simpli
135 g zahar
6 linguri cu miere de albine
160 g unt
150 g ciocolata cu lapte
1 fiola esenta vanilie
1 praf de sare
PREPARARE:
Fulgii de porumb se cantaresc si se pun intr-un castron mai larg unde pot fi amestecati cu sosul de ciocolata pe care il vom pregati. Intr-o craticioara punem la foc potrivit zaharul cu mierea si untul. Amestecam bine pana se topeste tot zaharul. Adaugam apoi ciocolata rupta in bucati mai mici (ca sa se poata topi mai repede), un praf de sare, si esenta de vanilie. Cand s-a topit toata ciocolata amestecam bine sosul format si il turnam peste fulgii de porumb. Invartim bine fulgii ca sa se lipeasca sos de ciocolata peste tot si lasam sa se raceasca. Din cand in cand mai amestecam, altfel se va lasa mai mult sos la fundul castronului. Cand s-au racit bine (altfel nu stau lipiti fulgii unii de altii) ne ungem pe maini cu cateva picaturi de ulei si modelam bilute (potrivite, asa cat sa arate ca niste mingiute). Le lasam la racit pe o tava sau daca avem la dispozitie punem fiecare biluta intr-un cosulet de hartie. Bagam la frigider si le putem servi peste 2 -3 ore.
POFTA BUNA!!!