Blat pentru Pizza 1
BLAT PENTRU PIZZA 1
INGREDIENTE: pentru 2 tavi
300 g faina
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita cu sare
200 ml apa calda
1 lingura ulei de masline
PREPARARE:
Se pune faina intr-un castron, apoi se adauga o lingurita de drojdie uscata si o lingurita cu sare. Se toarna 200 ml apa calda. Daca framantati la mana faceti o adancitura in faina si turnati apa calda impreuna cu uleiul de masline. Daca folositi un mixer pentru framantat (asa ca in imagini) turnati apa calda si amestecati cu mixerul. Apoi turnati uleiul de masline.
Se va forma un aluat moale si lipicios. Se rastoarna pe o suprafata tapetata cu faina si se framanta 5 minute. Daca folositi un mixer adaugati o mana de faina si lasati sa se formeze o bila compacta si elastica. Se acopera cu un prosop si se lasa deoparte. Se lasa aluatul sa creasca o 1/2 ora.
Dupa trecerea timpului de crestere, acesta isi va tripla volumul si va fi foarte elastic. Tapetam cu faina o suprafata de lucru (o masa incapatoare). Rupem o bucata din aluat si o asezam pe suprafata de lucru. Atunci cand il rupem veti observa ca este plin de bule de aer (poza
3).
Intindem bine de tot cu un sucitor (incet si cu rabdare va deveni un blat subtire). Asezam in tava, taiem marginile si inainte intepam aluatul cu o furculita din loc in loc, pentru o buna coacere.
De aici mai e un pas pentru o pizza cu un blat subtire.