AluaturiDe postRetete

Blat pentru Pizza 1

BLAT PENTRU PIZZA 1

INGREDIENTE: pentru 2 tavi

300 g faina

1 lingurita drojdie uscata

1 lingurita cu sare

200 ml apa calda

1 lingura ulei de masline

PREPARARE:

Se pune faina intr-un castron, apoi se adauga o lingurita de drojdie uscata si o lingurita cu sare. Se toarna 200 ml apa calda. Daca framantati la mana faceti o adancitura in faina si turnati apa calda impreuna cu uleiul de masline. Daca folositi un mixer pentru framantat (asa ca in imagini) turnati apa calda si amestecati cu mixerul. Apoi turnati uleiul de masline.

Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta




Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta  Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta

Se va forma un aluat moale si lipicios.  Se rastoarna pe o suprafata tapetata cu faina si se framanta 5 minute. Daca folositi un mixer adaugati o mana de faina si lasati sa se formeze o bila compacta si elastica. Se acopera cu un prosop  si se lasa deoparte. Se lasa aluatul sa creasca o 1/2 ora.

Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta

Dupa trecerea timpului de crestere, acesta isi va tripla volumul si va fi foarte elastic. Tapetam cu faina o suprafata de lucru (o masa incapatoare). Rupem o bucata din aluat si o asezam pe suprafata de lucru. Atunci cand il rupem veti observa ca este plin de bule de aer (poza

3).

Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta

Intindem bine de tot cu un sucitor (incet si cu rabdare va deveni un blat subtire). Asezam in tava, taiem marginile si inainte intepam aluatul cu o furculita din loc in loc, pentru o buna coacere.

Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Blat pentru Pizza 1   Sa bucatarim cu Leta

De aici mai e un pas pentru o pizza cu un blat subtire.