Retete365.RO

Batoane cu ciocolata neagra

BATOANE CU CIOCOLATA

Reteta Nigella Lawson

INGREDIENTE:

300 g ciocolata neagra min. 70% cacao (rupta bucati)

125 g unt moale

3 linguri mari Golden Syrup (eu am folosit miere)

200 g biscuiti pentru ceai

100 g mashmallows

2 lingurite zahar pudra – pentru pudrat

MOD PREPARARE:

1. Topim intr-o cratita untul amestecat cu ciocolata si mierea. Vor deveni un sirop gros. Punem deoparte 125 ml din acest sirop.

2. Punem biscuitii intr-o punga si ii zdobim cu un facalet. Adaugam bucatile si praful de biscuiti  peste amestecul de ciocolata din cratita si apoi punem si mashmallow-ul.

3. Tapetam o tava de aprox. 24 cm. si varsam amestecul in tava. Intindem cat putem de bine si rasturnam cei 125 ml de ciocolata pusi deoparte. Lasam 2 ore la frigider sau mai bine peste noapte. Taiem in bucati si pudram cu zahar.

POFTA BUNA!!!

Sfat: Serviti intotdeauna rece, este buna si delicioasa…. biscuitii o fac crocanta, iar mashmallow-ul se intinde cremos… e foarte buna!!!!!

Exit mobile version