Pandispan cu afine
PANDISPAN CU AFINE
Pentru ca sunt acum in sezon si pentru ca sunt bune si sanatoase am hotarat sa fac reteta de pandispan cu visine si in varianta afine.. Si este o combinatie super intre dulcele pandispanului si parfumul afinelor….
INGREDIENTE:
8 oua
240 g faina
240 g zahar
160 g unt topit
10 g praf de copt
250 g afine proaspete
1 varf cutit cu sare
PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C sau la treapta de mijloc a unui cuptor clasic.
Mixam ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de aprox. 20 de minute la viteza moderata. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Dupa ce am mixat bine ouale (adica si-au triplat volumul si s-au deschis la culoare) adaugam faina amestecata cu praful de copt in ploaie si omogenizam usor cu o spatula ca sa nu ramana cocoloase. Turnam cu grija untul topit si racit si il incorporam incet in amestec (daca se poate turnam putin, omogenizam, iar turnam putin, etc). Afinele le spalam cu atentie sa nu le strivim si le uscam bine cu ajutorul unor prosoape de hartie. Dupa aceea le adaugam la amestecul de pandispan. Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt (poate fi orice forma – patrata sau de chec, etc.).
Coacem la 180 de grade C aproximativ 40 de minute. Ne uitam la el dupa vreo 30 de minute (nu mai devreme) si vedem daca e rumenit (sau facem si proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata). Il lasam sa se raceasca si il scoatem din forma. Fructele se lasa in jos, dar asta nu schimba gustul.
POFTA BUNA!!!!