Batoane cu ciocolata neagra
BATOANE CU CIOCOLATA
Reteta Nigella Lawson
INGREDIENTE:
300 g ciocolata neagra min. 70% cacao (rupta bucati)
125 g unt moale
3 linguri mari Golden Syrup (eu am folosit miere)
200 g biscuiti pentru ceai
100 g mashmallows
2 lingurite zahar pudra – pentru pudrat
MOD PREPARARE:
1. Topim intr-o cratita untul amestecat cu ciocolata si mierea. Vor deveni un sirop gros. Punem deoparte 125 ml din acest sirop.
2. Punem biscuitii intr-o punga si ii zdobim cu un facalet. Adaugam bucatile si praful de biscuiti peste amestecul de ciocolata din cratita si apoi punem si mashmallow-ul.
3. Tapetam o tava de aprox. 24 cm. si varsam amestecul in tava. Intindem cat putem de bine si rasturnam cei 125 ml de ciocolata pusi deoparte. Lasam 2 ore la frigider sau mai bine peste noapte. Taiem in bucati si pudram cu zahar.
POFTA BUNA!!!
Sfat: Serviti intotdeauna rece, este buna si delicioasa…. biscuitii o fac crocanta, iar mashmallow-ul se intinde cremos… e foarte buna!!!!!