Penne cu sunca si ciuperci
PASTE CU SUNCA SI CIUPERCI
CE NE TREBUIE:
500 g paste penne
300 g sunca slaba
300 g ciuperci (eu am avut ghebe de padure)
o ceapa mica
4 – 5 catei de usturoi
o cutie cu rosii bucati in bulion
sare / piper / salvie / rozmarin
ulei de masline / 50 ml vin alb
parmezan ras pentru servit
CUM FACEM:
Intr-o oala maricica punem la fiert apa cu o lingura cu sare (de regula se foloseste 1 l de apa la 100 g de paste). Cand incepe sa clocoteasca adaugam pastele si lasam sa fiarba ttimpul cat este scris pe cutia lor. Dupa ce trece timpul scoatem si incercam o pasta: daca in mijloc au un cerculet mic alb, nu sunt tari inseamna ca sunt fierte „al dente”. Le scurgem, le trecem printr-un jet de apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele si le lasam la scurs.
SFAT: Pastram deoparte o canita cu apa in care au fiert pastele pentru ca ne va trebui la sos.
Intre timp incepem sa pregatim sosul. Intr-o cratita punem putin ulei de masline si punem la foc potrivit. Cand este incins uleiul punem usturoiul strivit si in rumenim putin, dupa care il scoatem si il aruncam. Tocam ceapa marunt si o punem in uleiul incins, ii dam o culoare aurie.
Apoi adaugam sunculita si ciupercile, iar cand incep sa sfaraie stingem cu vin alb.
Adaugam rosiile si cam 1/2 de cana de apa (apa in care au fiert pastele). Lasam sa scada sosul si la sfarsit gustam de sare (atentie ca apa de la paste este sarata si sunculita la fel). Asezonam cu piper si mirodenii (salvie si rozmarin). Rasturnam pastele fierte peste sos, amestecam si mai dam un singur clocot.
Servim presarat cu parmezan, alaturi de un pahar cu vin alb demisec.
POFTA BUNA!!!