PasteRetete

Penne cu sunca si ciuperci

 

PASTE CU SUNCA SI CIUPERCI




Retete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu Leta

CE NE TREBUIE:

500 g paste penne

300 g sunca slaba

300 g ciuperci (eu am avut ghebe de padure)

o ceapa mica

4 – 5 catei de usturoi

o cutie cu rosii bucati in bulion

sare / piper / salvie / rozmarin

ulei de masline / 50 ml vin alb

parmezan ras pentru servit

CUM FACEM:

Intr-o oala maricica punem la fiert apa cu o lingura cu sare (de regula se foloseste 1 l de apa la 100 g de paste). Cand incepe sa clocoteasca adaugam pastele si lasam sa fiarba ttimpul cat este scris pe cutia lor. Dupa ce trece timpul scoatem si incercam o pasta: daca in mijloc au un cerculet mic alb, nu sunt tari inseamna ca sunt fierte „al dente”. Le scurgem, le trecem printr-un jet de apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele si le lasam la scurs.

SFAT: Pastram deoparte o canita cu apa in care au fiert pastele pentru ca ne va trebui la sos.

Retete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu Leta

Intre timp incepem sa pregatim sosul. Intr-o cratita punem putin ulei de masline si punem la foc potrivit. Cand este incins uleiul punem usturoiul strivit si in rumenim putin, dupa care il scoatem si il aruncam. Tocam ceapa marunt si o punem in uleiul incins, ii dam o culoare aurie.

Retete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu Leta

 

Apoi adaugam sunculita si ciupercile, iar cand incep sa sfaraie stingem cu vin alb.

 

 

Retete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu Leta

Adaugam rosiile si cam 1/2 de cana de apa (apa in care au fiert pastele). Lasam sa scada sosul si la sfarsit gustam de sare (atentie ca apa de la paste este sarata si sunculita la fel). Asezonam cu piper si mirodenii (salvie si rozmarin). Rasturnam pastele fierte peste sos, amestecam si mai dam un singur clocot.

Retete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu Leta

Servim presarat cu parmezan, alaturi de un pahar cu vin alb demisec.

Retete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Penne cu sunca si ciuperci   Sa bucatarim cu Leta

POFTA BUNA!!!