Sos de usturoi Dukan
SOS DE USTUROI DUKAN
Ingrediente:
usturoi uscat
sare
ulei de parafina
otet sau zeama de lamaie
iaurt 0,1% grasime
marar
Mod de preparare:
Se strivesc cateii de usturoi curatati si spalati; se amesteca cu sare (un varf de cutit). Uleiul de parafina se amesteca cu apa minerala (2 lingurite de ulei cu aprox. 2-3 linguri de apa minerala). acest amestec se adauga treptat peste usturoi si se amesteca energic pentru a obtine o consistenta ca a maionezei. Se pun cateva picaturi de otet alb sau de zeama de lamaie (pentru a mai domoli iuteala usturoiului) si se amesteca cu mararul tocat marunt (cateva fire pentru gust si culoare). La sfarsit se adauga incet iaurtul amestecand in continuu, fara a subtia prea tare maioneza de usturoi.
Se poate servi alaturi de carne sau legume la gratar.
10 – 15 catei de usturoi |
se strivesc |
se amesteca cu sare |
dupa ce a fost amestecat cu uleiul de parafina |
iaurt 0,1% |
se adauga peste amestecul de usturoi |
gata de servit asezonat cu putin marar proaspat |
Comentariile sunt închise.