Tiramisu Clasic
TIRAMISU TRADITIONAL
INGREDIENTE:
500 g Mascarpone
4 oua proaspete
120 g zahar
1 praf de sare (cat se ia intre degete sau un varf de cutit)
6 cesti mari cu cafea expresso (eu folosesc cicoare pentru ca mananca si copiii)
10 ml lichior amareto (doar pentru gust)
cacao pudra pentru finisare
PREPARARE:
Se prepara cafeaua pentru insiropat. Se pune intr-un bol maricel si se indulceste dupa gust (eu prepar 1 ceasca de apa+2 lingurite de cicoare+1/2 lingurita cu zahar). Se lasa deoparte la racit.
Separam ouale. Intr-un castron mai mare se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand se deschid la culoare si se transforma intr-o crema pufoasa. Turnati branza mascarpone si mixati pana cand se amesteca complet si devin o crema moale, albicioasa.
Revenim la albusuri pe care le batem cu cealalalta jumatate de zahar si un praf de sare pana devin spuma tare si nu se mai simt granulele de zahar. Folosind o lingura de lemn sau o spatula de silicon / plastic adaugam incet spuma de albusuri in crema de galbenusuri si mascarpone. Amestecam de jos in sus pana cand se omogenizeaza complet. Acum crema noastra pentru tiramisu este gata.
Desfacem piscoturile si luam unul cate unul, il scufundam rapid in cafea si il asezam intr-o tava (nu ii lasam la inmuiat in cafea deoarece se vor sfarama). Asezam un strat in tava noastra si acoperim cu un strat de crema. Repetam operatiunea si cu al doilea strat de piscoturi pe care il acoperim cu restul de crema. Nu apasati piscoturile in crema! Bagam tava la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi. Inainte de servire se pudreaza cu cacao (eu prefer sa fac aceasta operatiune inainte de a taia tiramisu-ul pentru ca in acest fel cacaoa ramane proaspata).
POFTA BUNA!!!