Negresa cu nuci si ciocolata
INGREDIENTE
- 200 g ciocolata amaruie
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua
- 150 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 150 g nuci tocate grosier (mix de nuci, caju, migdale…)
- 3 linguri cacao pudra
PREPARARE:
Preincalzesc cuptorul la 180°C si, pentru a-mi usura munca, folosesc o forma de unica folosinta pe care o ung cu ulei.
Eu am folosit un mix de nuci cu migdale, pe care le-am copt intr-o cratita la foc mic.
Apoi am topit ciocolata impreuna cu untul la foc mic pana cand amestecul a devenit lucios si lichid. Iau oala de pe foc si las sa se raceasca usor. Intr-un castron separat amestec ingredientele uscate: zahar, faina, praf de copt si cacao.
Peste ele sparg ouale si si amestec energic si adaug ciocolata topita. Dupa ce le omogenizez pun mixul de nuci coapte si cu spatula amestec incet.
Torn aluatul in tava pregatita si dau la cuptor. Dupa 30 – 35 de minute verific cu scobitoarea. Aluatul este umed, insa nu trebuie sa fie cleios. Las sa se raceasca si tai cuburi.
POFTA BUNA!!!