Biban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac
BIBAN DE MARE CU FENICUL
Recomandat si in dieta Dukan incepand cu Etapa de Croaziera
INGREDIENTE:
2 – 3 bibani de mare
1 bulb de fenicul
un fir de praz potrivit de mare
2- 3 linguri cu ulei de masline
1/2 pahar cu vin alb
1 lime (jumatate taiat felii si jumatate doar zeama)
sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Curatam si tocam marunt prazul. Indepartam stratul exterior al feniculului, spalam bulbul, dam deoparte frunzele si il taiem mai intai in doua, apoi felii potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam prazul cu feniculul. Cand se inmoaie putin amestecul turnam 1/2 pahar de vin alb si zeama de la 1/2 lime. Lasam sa scada zeama (aprox. 10 min.) si in acest timp pregatim pestele.
Spalam pestii bine si ii stergem cu hartie absorbanta.. Ii dam cu sare pe ambele parti si putin inauntru si presaram putin piper proaspat rasnit. Jumatatea de lime ramasa o taiem felii. Umplem fiecare peste cu felii de lime si frunzele de fenicul.
Intr-un vas ceramic asezam amestecul de praz si fenicul peste care asezam pestii pregatiti. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor pentru aproximativ 15 minute la foc maricel (200 de grade C – treapta 5 la cuptorul cu gaz). Dupa 15 minute dam folia jos, scadem temperatura la 180 de grade C – treapta 4 la cuptorul cu gaz si lasam sa se rumeneasca frumos.
Alegem fileuri de peste si bucati de fenicul care s-a caramelizat frumos in tava. Pentru servire preparam o salata din: frunze de salata verde, spanac proaspat (eu am folosit baby spanac), sare, ulei de masline si otet balsamic (dupa gust).
POFTA BUNA!!!