Chec cu pere si ciocolata
CHEC CU PERE SI CIOCOLATA
INGREDIENTE:
3 oua
200 g zahar
200 g faina
1 plic praf de copt
100 ml lapte dulce
100 ml ulei
100 g ciocolata (neagra, cu lapte, etc)
3 pere
un plic zahar vanilat
sare
MOD DE PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C (treapta 4 la un cuptor pe gaz).
Ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare le mixam bine la viteza medie pana cand obtinem o spuma deschisa la culoare si nu se maI simt granulele de zahar. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si amestecam.
Ciocolata rupta in bucati o topim si o adaugam peste aceasta compozitie. Adaugam acum laptele si uleiul, dupa care mixam aluatul bine de tot.
Curatam perele de coaja, le taiem si le scoatem samburii. Taiem bucatele mici pe care le dam prin faina (pentru a impiedica lasarea lor la fundul formei de copt). Amestecam cu o spatula perele in compozitie si o turnam intr-o tava (din silicon sau tapetata cu hartie de copt sau tapetata cu unt si faina).
Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem timp de aproximativ 50 de minute. Verificam cu o scobitoare, daca nu iese curata si uscata inseamna ca mai trebuie lasat (dar atentie sa nu se arda dedesubt). Cu cat forma este mai lunga, mai intinsa cu atat checul se va face mai repede.
Scoatem pe un gratar sau un fund de lemn si lasam sa se raceasca acoperit cu un prosop. Serviti alaturi de o cafea sau o cana cu lapte fierbinte…
POFTA BUNA!!!