Pui invelit in jambon (hamon) cu bere
PUI CU HAMON SI BERE
INGREDIENTE:
ulei de masline
PREGATIRE:
Spalam carnea bine si amestecam intr-un bol condimentele (sfatul meu este sa evitati sarea sa puneti numai putin pentru ca jambonul este sarat). Frecam carnea cu putin ulei de masline si condimentam potrivit (cat ne place). Lasam la frigider cateva ore intr-un vas acoperit cu folie de plastic sau daca avem timp lasam peste noapte.
Luam o tava si punem putin ulei de masline (eu am folosit un ulei aromatizat cu chili). Luam doua felii de jambon (hamon sau prosciutto) si invelim fiecare bucata de carne ca si cum ar fi un pachetel. Hamonul meu, dupa cum se vede si in poze, a fost vidat si tinut la congelator… asa ca mi s-a cam rupt si a trebuit sa folosesc mai multe feliute… dar la sfarsit tot pachetel a iesit.
Asezam pachetelele in tava si imprastiem cateii de usturoi curatati. Turnam berea si acoperim cu o folie de aluminiu. Dam la cuptorul preincalzit la 180 – 200 grade C (treapta 4 – 6 la cuptoarele traditionale). Lasam cam 30 de minute acoperit si apoi scoatem folia si mai lasam intre 20 si 40 de minute, pana scade zeama si se rumenesc.
Servim alaturi de o salata de sezon sau muraturi.
POFTA BUNA!!!