CHIFTELUTE DIN DOVLECEI CU BRANZA
Reteta pentru dieta Dukan – incepand cu etapa de Croaziera PL
INGREDIENTE:
1 kg de dovlecei curatati si dati pe razatoare
1 morcov maricel ras
1/2 pastarnac ras
o legatura marar proaspat
o lingurita ceapa deshidratata
o lingurita verdeturi deshidratate
o lingurita usturoi deshidratat
5 – 6 linguri branza 0,1% grasime
5 linguri cu tarate de ovaz
5 oua
sare si piper dupa gust
PREPARARE:
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica, ii saram si ii lasam putin sa se odihneasca. Ii scurgem bine de zeama, adaugam si morcovul ras si pastarnacul, legumele deshidratate. Punem ouale si branza si taratele de ovaz. Saram si piperam dupa gust. Trebuie sa aiba consistenta unei paste mai vascoase sa nu curga din lingura.
Punem o foaie de copt in tava de la cuptor (eu am folosit o folie din silicon) si cu o lingura formam gramajoare potrivite. Dam la cuptor la o temperatura medie 150 grade C (treapta 2 sau 3 la un cuptor clasic). Lasam sa se rumeneasca (le putem si intoarce daca ni se pare ca nu sunt facute pe spate). Se vor umfla si lati putin. Ies pufoase si gustoase nici nu zici ca nu au ulei.
Se pot servi calde sau reci cu diverse salate sau cu un sos de usturoi.
POFTA BUNA!!!